Jelenlegi hely25 éves az MDSZ

25 éves az MDSZ


Írta kgy - Beküldve 20 január 2013

(A kecskemetilapok.hu cikke)


A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) huszonöt éves, jubileumi ünnepségét a parlamentben rendezték meg a közelmúltban. A résztvevőket Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntötte. Hangsúlyozta: az MDSZ „minden nehézség ellenére életben maradt és dolgozott, és több tízezer fiatal számára ad rendszeresen indíttatást, példát és mintát az élethez”. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportpolitikáért felelős államtitkára a mindennapos testnevelés fontosságára, a magyar sport alapjainak megerősítésének, szélesítésének szükségességére hívta fel a figyelmet.

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke méltatta az elmúlt években kiemelkedő munkát végzett testnevelőket, sportvezetőket, akiknek a munkássága példaként állítható a magyar társadalom számára.
– Az eredményes diáksport munkához jelentősen hozzájárultak a testnevelők, akik sok gyerekkel szerettették meg a rendszeres testmozgást – fogalmazott Balogh Gábor.

Az elmúlt tíz tanév és a 2011/2012. tanév eredményessége alapján oktatási intézményeket díjaztak. A kecskeméti iskolák közül elismerésben részesült a Széchenyivárosi Óvoda és Általános Iskola és a Bolyai János Gimnázium. A díjakat Adamik Zoltán testnevelő vette át.

A kisiskolák közül a nyárlőrinci Eötvös Iskola Buzás János Általános Iskolai Tagintézményét jutalmazták. A díjat az iskola igazgatója, Pénzváltó István vette át.

Külön elismerésben részesült Galamb Istvánné, a Bács-Kiskun Megyei Diáksport Tanács örökös tiszteletbeli elnöke, mint az MDSZ alapító tagja, aki huszonöt éven keresztül szervezte a szövetség diákolimpiai versenyeit, a körzeti versenyektől az országos döntőkig. Munkájának eredményességét bizonyítja, hogy Bács-Kiskun megye diáksportját hosszú évek óta az ország legjobbjai között tartják számon.

  

A Magyar Diáksport Szövetség honlapja